Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaorientációs LEGO-robot programozó tábor

2022-11-07 08:52:00

Július 18.-22. között került megrendezésre az aszódi Lego-robot programozás tábor a város művelődési házában, 20 gyermek részére.

A tábor fő célja volt a pályaorientáció segítése, a gyerekek könnyed bemutatása az informatika világába.Különböző játékos feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek csoportokra osztva. Minden nap különböző szempontok szerint kellett robotjaikat megépíteniük, programozniuk. Feladatok voltak: vonalkövető robot, daru, színválogató gép, kerülgető robot, doboz mászó robot és még sok más. Mivel táborozóink nagy részben 6-7.esek voltak vagy kisebbek, a motiváció nem  jelentett problémát, ha a jutalom egy-egy feladat megoldása esetén cukorka vagy autós rágó volt. A 3d nyomtatóval és annak működésével is megismerkedhettek a gyerekek, különböző kulcstartókat nyomtathattak maguknak.

Több féle csapatépítő program is volt, mint például kidobós, vízicsata, paintball, melyek segítettek a gyerekeknek és nekünk táboroztatóknak egymás megismerésében. A tábor végén táborozóink leírhatták tapasztalataikat névtelenül külön papírlapra. A visszajelzések alapján lehet, hogy páran még találkozni fognak egymással a Boronkayban 1-2 év múlva.

A 8db Lego MINDSTORM EV3 robotot, melyeken a gyerekek dolgoztak, iskolánk szolgáltatta a tábor idejére. Dian János igazgatóhelyettes úr jóváhagyása és Wiezl Csaba tanárúr segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a tábor. Ezért is nagyon köszönjük együttműködésüket, bizalmukat. 

És külön szeretném megköszönni Czanik Ajsának és Masznyik Jázminnak, akik segítőim voltak a tábor ideje alatt és meg tudták őrizni a rendet. Az ő segítségük nélkül sem jöhetett volna létre a tábor.

 

Czanik Csanád,
Táborvezető
Volt Boronkays diák