Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nyugdíjas találkozó – 2017

2017-04-19 08:09:00

Iskolánkban idén február 23-án került sor, az immár a 11. alkalommal megrendezett nyugdíjas találkozónkra.

Gyebnár Sára és Pásztor Csenge köszöntötte diáktársai nevében is iskolánk egykori munkatársait, az igazgató urat és a megjelent iskolai dolgozókat. Reményüket fejezték ki, hogy a diákok most bemutatandó programja, az újbóli találkozás, az emlékek felidézése feledteti a februári zord időjárás miatti hangulatot. 

Programunk a hagyományoknak megfelelően alakult ezúttal is, először a diákok köszöntötték színes műsor-összeállítással a vendégeket, ezután az igazgató úr rövid beszámolója következett az elmúlt tanév eredményeiről, eseményeiről. Annyi eltérés volt ebben az évben a hagyományoktól, hogy ezúttal nem búcsúztattunk senkit, hiszen idén nem volt nyugállományba vonuló dolgozónk. Az est végén pedig újra volt közös fényképezés, s egy kis fehér asztal melletti múltidéző emlékezés. 

Bevezetőül egy zenei részletet hallhattak a jelenlévők iskolánk orgonáján, Szabados Hunor László, 12.F osztályos tanuló Bach F-dúr prelúdium és fúga című művét adta elő.

Az orgonajátékot egy vidám versblokk követte Lackfi János költeményeiből. Lackfi János a kortárs író-költő nemzedékhez tartozó alkotó. Önmagáról így ír: „Író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Harminc könyv, hat gyerek, évi száz fellépés. Verseiben sokszor a gyermek szemével csodálkozik a világra, a gyermeki lélek örömeit, „gondjait”, konfliktusait örökíti meg, amelyek a felnőtt lét jellemzői is. Vajon a gyermek koravén, vagy a felnőtt a gyerekes? Döntsék el Önök!”  Betűtészta című versét Magyari Péter, a Fiúk dala címűt Pauer Tamás, a Kölcsön kenyér címűt Juhász Péter mondta el.

Végül Bartók Béla Népdalcsokor című művét Baksza Dávid adta elő fuvolán. 

A továbbiakban Fábián Gábor igazgató úr vette át a szót, miután a műsorközlők a magunk és a szereplők nevében kívántak további jó egészséget, derűs, boldog időszakot a jövő évi találkozásig.

Ezek után az igazgató úr vetítettképes előadásban igyekezett összefoglalni az a rengeteg eredményt, sikert, eseményt, ami a legutolsó találkozó óta történt az iskolában.

Az est végén újra készült közös fotó, és baráti beszélgetéssel zárult az étteremben a baráti találkozó.

h.i.