Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nyugdíjas találkozó - 2015

2015-02-20 20:41:54

Idei nyugdíjas találkozónkra 2015. február 19-én került sor. 

 
 
Dallos Diána narrátor így köszöntette vendégeinket:
„Tisztelettel és szeretettel köszöntöm diáktársaim nevében is kedves vendégeinket, iskolánk egykori dolgozóit, akik megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, igazgató urat és valamennyi megjelent munkatársat. Köszönjük, hogy elfogadták a meghívást erre a várhatóan derűs, szép élményeket megidéző délutánra."
 
 
A hagyományoknak megfelelően először a diákok köszöntötték színes műsororral a nyugdíjasainkat. Első fellépőnk Németh Eszter 11.N osztályos tanuló volt, aki az angol X-faktor egykori győztesének, a ma már világhírű Adele-nek a számát adta elő nagy tehetséggel és mély átéléssel. A dal címe: Someone like you
 
 
A következő műsorszám is Adele-t idézte. A James Bond filmek zenéi mindig világslágerekké válnak. Így volt ez a legutóbbi film esetében is. Adele a címadó dalt énekelte, címe Skyfall. Szabó Katalint, a 11.A osztály diákját is megihlette a zene, és tánckoreográfiát álmodott a dallamokra. Katalin szenvedélye a tánc, a műfaja lírai elemekkel átszőtt jazzbalett. A Skyfall zenéjére alkotott táncprodukció következett Katalin előadásában.
 
 
A zenei számok után a vendégek meghallgathattak egy verset. Kis Dávid 10.A osztályos tanuló legkedvesebb versét szavalta el, Karinthy Frigyes Előszó című költeményét hallgathatták meg a jelenlévők.
 
 
Ezek után egy hangszerszólóban gyönyörködhettek, Nemeshegyi Csanád 10.P osztályos diák szaxofonon játszotta Glenn Miller Moonlight Serenade című népszerű melódiáját. 
 
 
A műsor végén igazi magyaros virtust csodálhattunk meg: Földi Máté 9.G és Dobó Máté 10.A osztályos tanulók kalotaszegi legényes tánccal búcsúztak el diákjaink. 
 
Ezután Fábián Gábor igazgató úr rövid beszámolója következett az elmúlt tanév eredményeiről, eseményeiről. 
 
 
 
Szép hagyománya a nyugdíjas találkozóinknak, hogy ekkor búcsúzunk el az adott esztendőben nyugdíjba vonuló kollégáinktól. A könyvtárosként szolgáló Pantaliné Mátyus Ottilia búcsúztatása következett.
 
 
Az est hivatalos részének utolsó epizódjaként egyik kedves, körünkből nemrégiben eltávozott tanárunk emlékét idéztük fel, dr. Surman Jánosnéra, Borikára emlékeztünk meg. Urbán Márta, Dr. Behányi Rita, Mauterer Zsuzsanna és Szigeti Ágota mesélt meghatottsággal Borikáról, miközben az életétének néhány epizódját felelevenítő prezentációt tekinthettek meg a jelenlévők. 
 
    Leghátul állnak
dr. Ullrich István, Cserny Péter, Nyegrán Iván, Piroska János, Juhász Béla, Molnár László, Balogh Sándor, Csomó József,  Trieb Antal,
 
    2. sor
Farkas János, Czilik István, Szabó László, Erőss Sándor, Tóth Jenő, Ortmann István, Doró Imre, Barnóki Mihály,
 
    3. sor
Vajnai Lászlóné, Ujvári István, Foltán László, dr. Molnár Lajos, Bodnár Ferenc, Jójárt Éva, Szalai Lajos,
 
    Elöl ülnek
Behány Andrásné, Szabó Józsefné , Kudella Lajosné, Kiss Róbertné, Abonyi Gyuláné, Kocsis Istvánné, Vanka Győzőné, Tóth Jenőné, Németh Tamásné 
 
Végül az elmaradhatatlan közös fotózást követően fehér asztal melletti kötetlen beszélgetésre került sor.
 
 
További derűs, tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk minden vendégünknek, a viszontlátás reményében bízunk abban, hogy egy év múlva jó egészségben újra találkozhatunk.
 
Hujbert István
 
 

 Fotók az eseményről

 Film Borikáról

 Videók az eseményről: 

1   |   2    |   3   |   4   |   5   |   6